Tempeh pepesan met boemboe van Bartje, geroerbakte paksoi en jasmijnrijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram jasmijnrijst
- 1 zakje Ikan pepesan boemboe van Bartje
- 600 gram witte kool
- 400 gram tempeh
- 2 stuks paksoi
In Huis
- olie om in te bakken
- aluminiumfolie
- 3 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml water pp en kook zachtjes (!), zo nodig met een vlamverdeler, in ca. 10 minuten gaar en droog. Schep om en laat nog 10 minuten staan.
- Verhit olie in een wok en fruit de boemboe zachtjes aan. Snij de witte kool in dunne reepjes.
- Haal de helft van de boemboe uit de pan en hou apart.
- Voeg de witte kool bij de boemboe. Bak al omscheppend een paar minuten, voeg dan een scheutje water toe en laat afgedekt in ca. 8 minuten beetgaar smoren.
- Snij de tempeh in blokjes of reepjes, mag vrij grof. Doe in een mengkom en voeg de achtergehouden boemboe en 2/3 de van de ketjap toe. Hussel goed om zodat de tempeh bedekt is.
- Scheur een groot vel aluminiumfolie per persoon af en verdeel de witte kool over de vellen. Verdeel de tempeh over de witte kool en maak de pakketjes goed dicht. Leg gedurende ca. 10 minuten in de oven.
- Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen en was met behulp van de slacentrifuge. Hak de knoflook fijn.
- Verwarm wat olie in dezelfde wok en voeg de paksoi toe. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en schud om. Breng op smaak met de rest van de ketjap. Serveer de rijst en paksoi bij de tempehpakketjes.
- Goed om te weten: Deze boemboe heet Ikan Pepesan hetgeen vispakketje betekent. Voor de Vegakrat gebruiken wij deze boemboe met tempeh. De boemboe zelf is geheel vegetarisch!