Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tempeh met pindasaus en Sayor kool

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 200 g Spitskool
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 zakje(s) Pinda boemboe
  • 4 stuk(s) Bosui
  • 1 bakje(s) Tauge

In Huis

  • 1 blokje(s) Tempeh
  • 1 bakje(s) Olie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 400 g Witte rijst
  • 1 tl Laos
  • 1 tl Trassi
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Koenjit
  • blokje(s) Santen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 stuk(s) Uien
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de tempe in dunne plakjes en halveer ze diagonaal zodat je driehoekjes krijgt.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan. Bak de stukjes tempe om en om goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Zet apart.
  3. Snijd de kool in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook in stukken. Rasp de laos. Stamp de ui, knoflook, laos samen met de trassi zeer fijn in een vijzel. Of gebruik de keukenmachine.
  4. Bak het uienmengsel in een soeppan in wat olie. Doe de ketoembar en koenjit erbij en roer door.
  5. Voeg de bouillon en het stuk santen toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de kool toe als de santen gesmolten is. Laat zachtjes beetgaar worden in 10-15 minuten. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  7. Maak de pindasaus door de pinda boemboe in een pan te doen met water en dit op te warmen. Door middel van de hoeveelheid water kan je zelf de dikte van de pindasaus bepalen. Voeg zo nodig extra water toe als je de pindasaus te dik vindt.
  8. Snij de bosuitjes en was de tauge.
  9. Serveer de tempe met de pindasaus, de sayor kool, bosui ringen en de tauge met wat witte rijst.
  10. Voor de sayor: 1 tl laos of evt. gember, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar/ korianderpoeder, 1 tl koenjit, ½ l groentebouillon, 1/6 blok santen, Gefruite uitjes