Tartaartorentje met spinazie, meiraapjes, mozzarella en tuinbonenpuree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Tartaar speciaal
- 500 g Meiraap
- 400 g Spinazie
- 2 bol(len) Mozzarella
- 400 g Gedopte tuinbonen
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Paprikapoeder
- om te bakken Boter
- om te bakken Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Dop de tuinbonen met een aantal mensen, veel handen maken licht werk!
- Zet twee pannen op met water en een beetje zout. Was de spinazie goed en blancheer deze 1 min in het kokende water. Laat uitlekken en knijp het overtollige water eruit wanneer een beetje afgekoeld.
- Schil de meirapen dun en snij ze dan in plakken van 1 cm dik en blancheer ze tot ze gaar zijn, ongeveer 4 min max. Schep ze uit het water en blancheer in dezelfde pan de tuinbonen in circa 3 minuten. Pureer de tuinbonen met een paar druppels water en 1 el olijfolie.
- Zet de oven aan op de grilstand.
- Hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan de spinazie in 1 el olie en daarna de knoflook nog heel even mee zonder aan te laten branden. Maak goed op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet apart. Veeg de pan schoon met keukenrol en zet weer op met een klontje boter.
- Bestrooi de taartaartjes met peper en zout en bak ze in de boter om en om in 5 min gaar.
- Snij de bol mozzarella in plakken van 1 cm.
- Maak nu de torentjes. Begin met de meiraap, dan de spinazie, dan de tartaar, een beetje tuinbonenpuree en als laatste de mozzarella. Bestrooi dit met paprika poeder en zet voor ongeveer 4 min onder de gril.
- Dien op met evt nog een beetje puree van de tuinbonen als je nog over hebt.
- Tip: het torentje is makkelijker te maken als je een garneer-ring hebt!