Tartaar speciaal van Waterlant’s Weelde met gebakken Agria en geroerbakte wintergroenten en tuinkers
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Agria aardappels
- 600 gram witte kool
- 200 gram peen
- 4 stuks tartaar speciaal
- 2 stuks roodlof
- 1 bakje tuinkers
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 2 tl tijm
- 3 teen knoflook
- kneepje citroensap uit een flesje
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en snij in wedges. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappels 25-30 minuten in de oven.
- Snij de witte kool in dunne reepjes. Schil en snij de peen in dunne staafjes (Julienne).
- Verwarm een goede klont boter in een wok en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur. Voeg als de kool wat geslonken is de tijm toe en wat zout. Hak de knoflook fijn en roerbak eventjes mee. Dek af en laat ca. 15 minuten zachtjes beetgaar smoren.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de tartaartjes om en om bruin in ca. 5 minuten. Je kan ze rosé eten als je dat lekker vindt.
- Verwijder indien gewenst het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Check of de groenten beetgaar zijn. Breng goed op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper. Schep vlak voor het serveren de roodlof erdoor en knip de tuinkers eroverheen.
- Serveer de tartaartjes met de groenten, gebakken aardappels en eventueel wat mayonaise.