Tartaar speciaal met sperziebonensalade en gebakken aardappeltjes
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo aardappelen vastkokend
- 600 gram sperziebonen
- 3 el yoghurt
- 3 el sjalot
- 4 tartaar speciaal
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el mayonaise
- 1 el mosterd
Recept stappen
- Breng een pan water aan de kook (voor de boontjes).
- Was de aardappels en snij in blokjes. Bak even aan in wat olie in een afdekbare wok. Dek af en laat zachtjes gaar stoven in ca. 20 minuten. Schud af en toe om.
- Haal de steeltjes van de boontjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Kook beetgaar in 6 minuten. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en peper en zout.
- Snipper de sjalot heel fijn. Meng de sjalot (3 el bij 4p!) en dressing door de gare boontjes.
- Zet na ca. 15 minuten het vuur onder de aardappels wat hoger en bak nog even goed bruin. Schud regelmatig om.
- Bak intussen de tartaartjes in een beetje olie mooi bruin in ca. 3 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie. Serveer met de gebakken aardappels en de bonensalade.