Tartaar speciaal met knolselderijpuree en gekarameliseerde witlof
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g witlof
- 4 stuk(s) tartaar speciaal
- 500 g knolselderij
- 500 g aardappelen
- om te bakken boter
- 2 el olijfolie
- naar smaak peper en zout
- eventueel toevoegen foelie
Recept stappen
- Schil de aardappels, snij ze in tweeën en zet ze op in een pan met ruim water en een beetje zout.
- Schil de knolselderij en haal de onderkant met de wortels eraf. Snij de knol in vieren en dan in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Als de aardappels 10 min hebben gekookt doe je de knol erbij en kook je die nog 5 min mee. Giet af en bewaar een beetje van het vocht. Pureer alles met een staafmixer als je het smeuïg wilt en met een pureestamper voor een grove puree. Voeg er een beetje van het vocht en 2 el olijfolie aan toe. Maak op smaak met peper en zout. Hou warm in een pan met deksel.
- Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de binnenkant eruit. Als je wilt kan je de witlof daarna nog in reepjes snijden (zoals op foto). Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 minuten aan de snijkant.
- Voeg dan de suiker, peper en zout en twee eetlepels water toe. Bak nog 5 minuten tot de witlof lichtbruin en beetgaar is, af en toe voorzichtig keren.
- Bak ondertussen de tartaartjes in wat olie of boter om en om aan iedere kant bruin, volgens aanwijzing op de verpakking.
- Wanneer alles klaar is serveer je het geheel samen op een bord.