Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tartaar speciaal met groentenroerbak en rijst

Rund

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met groentenroerbak en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram witte kool
  • 1 stuks peen
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram bundelzwammen
  • 4 stuks tartaar speciaal
  • 2 stengel bosui

In Huis

  • 300 gram rijst
  • olie om te bakken
  • 3 teen(tjes) knoflook
  • 3 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de witte kool in dunne reepjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes van 0,5 cm.
  3. Verwarm olie in een grote afdekbare wok. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper in ringetjes (verwijder indien gewenst de zaadlijsten). Bak de knoflook, rode peper, witte kool en peen op middelhoog vuur voor ca. 5 minuten. Schep regelmatig om.
  4. Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in reepjes. Voeg de steel toe aan de groente, dek de wok af en laat nog ca. 10 minuten garen.
  5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de bundelzwammen op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg de tartaartjes toe en bak om en om bruin in ca. 5 minuten. Je kan ze rosé eten als je dat lekker vindt.
  6. Snij de bosui in ringetjes. Blus de bakkende groenten als ze beetgaar zijn af met de sojasaus. Voeg het groen van de paksoi toe en de bosui.
  7. Serveer de tartaartjes en de bundelzwammen met de rijst en de groenten.