Tartaar speciaal met gebakken aardappelen, courgette en romige citroen-broccoli
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen
- 2 stuks broccoli
- 1 stuks rode peper
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 4 stuks tartaar speciaal
- 1 stuks courgette
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 1 flinke klont boter
- mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een laag gezouten water op voor de broccoli.
- Was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van 2 cm. Meng in een kom met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook in 5-10 minuten beetgaar.
- Hak de rode peper fijn. Rasp de citroen en pers het sap.
- Giet de broccoli af, doe terug in de pan en meng een flinke klont boter, rode peper, citroenrasp en sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de tartaar speciaal in een beetje olie mooi bruin in ca. 3 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Snij de courgette in kleine blokjes van 2 cm en bak een paar minuten in het vet van de tartaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de tartaar speciaal met de courgette en citroen-broccoli en de gebakken aardappelen. Lekker met een beetje mayo!