Tapas van gegrilde courgette en paprika
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Courgette
- 3 stuk(s) Rode puntpaprika
- 1 stuk(s) Breekbrood
In Huis
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 bosje(s) Bladpeterselie
- 6 filet(s) Ansjovis
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Peper uit de molen
Recept stappen
- Gegrilde courgette:
- Snij de courgette in lange plakken m.b.v. een dunschiller of kaasschaaf. Kwast de courgetteplakjes in met wat olijfolie. Grill ze om en om op een grillpan totdat ze mooi gestreept zijn. Leg ze op een grote schaal. Bestrooi met peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi over de courgette.
- Pers 1 teentje knoflook met ca. 3 eetlepels olijfolie. Schenk over de courgettes.
- Gegrilde paprika's:
- Halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg onder de grill totdat ze zwarte blazen krijgen. Verwijder het vel. Snij in lange repen en leg in een schaaltje. Snij 1 teentjes knoflook in heel dunne plakjes en strooi over de paprika. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel met ca. 2 eetlepels olijfolie.
- Leg de ansjovisfilets tussen de paprika's en serveer met brood en lekkere olijfolie.