Tapas: Patatas met zelfgemaakte aioli, champiñones al ajillo en tomaten-venkel salade met olijfolie van Abma’s
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 stuks ciabatta bruin
- 2 stuks eierdooier
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks venkel
- naar smaak olijfolie peperig groen
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook (voor de champignons)
- 2 teen knoflook (voor de aioli)
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- 120 ml milde (zonnebloem)olie
- 2 el bieslook
- 3 el peterselie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
- Schrob de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie, zout en peper. Bak 25-30 minuten in de oven.
- Snij de knoflook in plakjes. Doe in een ovenschaal met de (hele) kastanjechampignons en flink wat olie, zout en peper. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak 8-10 min af in de oven.
- Maak de aioli . Scheid de eieren en doe de dooier(s) in de beker van de staafmixer. Hak de knoflook in plakjes. Voeg toe samen met een kneep citroensap en zout. Zet de staafmixer in de beker en mix zachtjes op de laagste stand. Giet de milde olie er beetje bij beetje bij. Mix heel zachtjes tot gewenste dikte is bereikt. De olie hoeft niet op.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het loof, kontje en harde binnenste deel van de venkel en snij in dunne plakjes. Leg beide op een bordje. Besprenkel royaal met de olijfolie peperig groen. Breng op smaak met peper en zout en knip de bieslook erover.
- Hak de peterselie grof. Garneer de champignons met de peterselie. Snij het brood en serveer met wat olijfolie peperig groen. Serveer alle tapas hapjes in gezellige bakjes! 😊