Tapas: Patatas, ensalada de tomates en champiñones y judías verdes (sperzieboontjes) al ajillo
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Nicola aardappels
- 500 gram kastanjechampignons
- 300 gram sperziebonen
- 1 stuks stokbrood
- 250 gram cherrytomaatjes
- 6 stuks Tasty Tom tomaten
- 1 bosje bieslook
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook (voor de champignons)
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- naar smaak olijfolie extra vierge
- 6 el mayonaise
- 1 klein teentje knoflook (voor knoflookmayo)
- naar smaak paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrob de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven.
- Zet een (steel)pan met een laagje water op voor de sperzieboontjes.
- Snij de knoflook in plakjes (3 bij 4p). Doe in een ovenschaal met de (hele) kastanjechampignons en flink wat olie, zout en peper. Zet naast de aardappels en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Schoon de boontjes en halveer. Kook in 6-8 minuten beetgaar, vanaf dat het water weer kookt. Giet af en spoel koud na.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak 6-8 minuten af in de oven.
- Halveer de cherrytomaatjes en snij de Tasty Tom tomaten in plakken. Besprenkel royaal met de olijfolie extra vierge. Hak of knip de bieslook. Garneer met de bieslook, zout en peper.
- Doe de mayonaise in een bakje. Pers de knoflook (verwijder groenloofje) erbij (1 bij 4p) en meng er samen met een kneepje citroensap doorheen. Bestrooi de patatas met wat paprikapoeder en serveer met de knoflookmayo.
- Hak de peterselie grof. Schep de boontjes door de champignons met knoflookolie. Garneer met de peterselie. Snij het brood in plakjes.
- Serveer alle tapas hapjes in gezellige bakjes! 😊