Tajine van pompoen, kikkererwten en spruiten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo pompoen
- 600 gram spruiten
- 1 kleine ui
- naar smaak koriander
In Huis
- 2 el olie
- 2 blikjes kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 pakjes libanees flatbread
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan of een pannetje met een halve liter water.
- Snij de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij dan in kwarten zodat je ze kan schillen met een dunschiller. Snij daarna de parten dwars doormidden en daarna in partjes van ongeveer 1 cm.
- Maak de spruiten schoon: snij het kontje eraf en verwijder eventueel buitenste blaadjes. Snipper de ui en hak twee tenen knoflook fijn.
- Verwarm in een grote pan met dikke bodem 2 el olie en fruit daarin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg na een paar minuten het paprikapoeder, gemberpoeder, komijnpoeder en de kurkuma aan toe en fruit mee tot dat de geuren vrijkomen.
- Voeg dan de pompoen en spruiten toe en roer een paar minuten goed om. Voeg dan het (kokende) water en het bouillon blokje toe, breng aan de kook en laat met deksel op de pan gedurende 15-20 minuten gaar sudderen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden zodat je de flatbread daarin knapperig kan opbakken gedurende ongeveer 5 minuten. Je moet ze flink knapperig bakken, dat is het lekkerst.
- Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Scheur de blaadjes koriander van de takjes.
- Voeg de kikkererwten toe als de groenten beetgaar zijn en verwarm nog 5 minuten mee op hoog vuur. Laat evt. nog wat vocht verdampen. Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer met het flatbread en de blaadjes koriander.
- Mocht je yoghurt of zure room in huis hebben, maak dan een fris sausje voor erbij: 5 el yoghurt, 1 klein teentje knoflook geperst, peper, zout en wat komijnpoeder of karwijzaad.