Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tajine met kip met gekaramelliseerde ui en peer

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Peer
  • 4 stuk(s) Kippenbout

In Huis

  • 500 g Bulgur
  • 5 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Saffraan
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 500 g Sjalot
  • 1 el Honing
  • 40 g Boter
  • naar smaak Verse peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Gebruik een grote braadpan waarin de stukken kip naast elkaar kunnen liggen (niet op elkaar)!
  2. 1. Zet water op het vuur en bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. 2. Snipper de ui, snij de peren in vieren en verwijder het klokhuis. De kippenbouten kunnen worden gehalveerd op het gewricht.
  4. 3. Verhit 4 el olie in een grote braadpan en bak de ui zachtjes aan. Roer er een draadje saffraan, de gember en kaneel door.
  5. 4. Pel de sjalotten. Bestrooi de kip met peper en zout en leg bovenop de ui. Bak de kip even aan. Schenk er ca. 2,5 dl heet water bij of zoveel dat de kip net onder het vocht staat. Voeg de sjalotjes toe en smoor met het deksel op de pan in ca. 25 minuten totdat de kip boter gaar is.
  6. 5. Schep hem voorzichtig uit de pan en leg apart. Roer de honing door de saus en breng op smaak met peper en zout. Zorg voor een goede balans tussen honing en peper. Kook de saus helemaal in totdat de uien karamelliseren en zacht zijn. Leg dan de kip weer in de pan en schep de ui erover.
  7. 6. Bak de stukken peer om en om bruin in de boter en 1 el zonnebloemolie. Leg ze voor het opdienen bij de kip.
  8. 7. Garneer met wat verse peterselie en serveer met de bulgur en eventueel een wortelsalade.