Taiwanees omelet met basilicum en pittige zoete chilisaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=1b677ce7702fd2ca57e8f163bc643770)
Ingrediënten
In de box
- naar smaak desembol volkoren
- 8 stuk(s) eieren
- naar smaak gemengde sla
In Huis
- 1 el sojasaus
- 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
- 1 tl Walter Abma's tomatenketchup
- 1 el pittige chilisaus
- 1 tl oestersaus
- naar smaak basilicum
- 1 el plantaardige olie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Rooster het brood.
- Meng alle ingrediënten voor de chilisaus. Zet apart.
- Breek de eieren in een kom en klop los met wat peper en zout en wat gesnipperd basilicumblad.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en giet de helft van het ei erin.
- Bak al bewegend een omelet. Keer hem om met behulp van een bord en bak de tweede kant kort.
- Klap dubbel, snijd door en sprenkel er wat chilisaus over. Bak zo twee omeletten.
- Serveer met wat sla op een geroosterde boterham.