Tagliatelle primavera met aubergine en mozzarella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Aubergine
- 2 bol(len) Mozzarella
- 1 krop(pen) Sla
- 1 bosje(s) Basilicum
- 400 g Verse tagliatelle
- scheutje(s) Olijfolie voor de dressing
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een grote pan water op met een beetje zout voor de pasta.
- Snij de aubergines in blokjes van 1 cm. Snij 1 teen knoflook fijn.
- Bak de fijngesneden knoflook in een koekenpan in een scheutje olijfolie zachtjes aan, doe er na 30 seconden de aubergine blokjes bij en laat die even meebakken tot ze beetgaar zijn en beginnen te kleuren. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snij ondertussen de mozzarella ook in blokjes.
- Pureer de blaadjes basilicum met 1 teen knoflook met een staafmixer of in de vijzel, en voeg langzaam 6 eetlepels olijfolie toe. Voeg naar smaak zout toe.
- Kook de pasta beetgaar volgens verpakking.
- Was intussen de sla. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel azijn, wat peper en zout tot een dressing en meng door de droog geslagen sla.
- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de gebakken aubergines en de blokjes mozzarella en de pesto. Meng dit goed. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe om het smeuïg te maken.