Tagliatelle met witte asperges, verse pesto en hazelnoten
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks prei
- 1.5 stuks courgette
- 600 gram witte asperges
- 400 gram tagliatelle (zie tip!)
- 80 gram hazelnoten
- 100 gram pikante kaas
- 2 bakje verse pesto
In Huis
- olie en boter om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de tagliatelle. En een pan voor de witte asperges.
- Snij de prei in ringen en was grondig. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1cm dik. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm.
- Verwarm olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de prei en courgette tot deze bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- Kook de tagliatelle in 9-11 minuten gaar. Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen.
- Voeg een eventueel een kneepje citroensap en wat zout toe aan het kokende water in de aspergepan. Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Giet af.
- Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
- Rasp de kaas.
- Roer de groenten en pesto bij de pasta (zie tip).
- Serveer met de hazelnoten en kaas.
- Vaak is 75 gram p.p. genoeg, maar je hebt meer ontvangen voor eventueel grotere eters.