Tagliatelle met warmgerookte zalm en groene groenten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram warmgerookte zalm
- 300 gram wortelpeterselie
- 1.5 stuks prei
- 300 gram tagliatelle
- 1 bosje dragon
- 1 stuks citroen
- 4 el kappertjes
- 300 gram andijvie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- mespuntje chilivlokken (optioneel)
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Haal de zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Schil de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de blokjes even stevig aan. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak enkele minuten mee. Pers de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg (optioneel) de chilivlokken toe. Dek af en smoor zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schep af en toe om.
- Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente (zie tip). Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht (!). Doe de pasta terug in de pan.
- Hak de dragon fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper. Rasp de citroen en voeg toe, samen met de kappertjes. Roer de kruidenolie door de pasta zodra deze is afgegoten.
- Voeg – als de wortelpeterselie beetgaar is – de andijvie toe en schep om zodat deze iets slinkt.
- Roer de pasta er doorheen. Voeg evt. wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap en versgemalen zwarte peper.
- Pluk als laatst de zalm en serveer met de pasta.
- Serveer direct.