Tagliatelle met romige spitskool, courgette en croutons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ciabatta
- 2 stuks sjalot
- 2 stengels bleekselderij
- 600 gram spitskool
- 2 tl citroenrasp
- 2 el citroensap
- 2 stuks courgette
- 400 gram tagliatelle
- 100 gram overjarige kaas
- 1 blik witte bonen
- 3 el peterselie
- 1 bakje zure room
- naar smaak romaine sla (optioneel)
In Huis
- 2 el olijfolie extra vierge
- 3 teentje knoflook
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het brood in kleine stukjes (zie tip). Meng met de olijfolie extra vierge en 1 teen (bij 4p) gesnipperde knoflook. Kruid flink met peper en zout en spreid uit over een bakplaat. Schuif voor 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal eruit als het goudkleurig en crispy is.
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta. Voeg als het water kookt de pasta toe, roer goed door en kook vanaf dat het water weer kookt in ca. 8 minuten al dente. Giet af en besprenkel met olijfolie.
- Snipper de sjalot. Snij de bleekselderij in stukjes.
- Verwarm olie in een flinke koekenpan en bak de sjalot en bleekselderij met wat peper en zout een minuut of vier. Snij de spitskool in kwarten, verwijder het hart en snij in fijne reepjes. Hak de rest van de knoflook fijn. Voeg de knoflook en spitskool toe, bak totdat de spitskool zacht is.
- Rasp de citroenschil. Voeg de rasp en het citroensap toe en laat een paar minuten zachtjes sudderen met deksel.
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Bak in een koekenpan of wok in wat olie op hoog vuur goudbruin.
- Rasp de kaas en laat de bonen uitlekken. Hak de peterselie fijn. Voeg de zure room, witte bonen en courgette bij de spitskool en warm even door. Voeg de pasta toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Schep op de borden en bestrooi met het broodkruim, wat gehakte peterselie en de overjarige kaas. Serveer er eventueel wat Romaine sla bij.
- Je kan de broodjes ook voor de lunch bewaren. Bijv. met een gekookt eitje, een blaadje sla, wat overjarige kaas en fijngehakte peterselie. Gebruik voor de croutons dan 2 oude boterhammen.