Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tagliatelle met kalfsstoof, citroen en spitskool

Rund

  • Totale tijd minuten
1269 Tagliatelle Met Kalfsstoof Citroen En Spitskool

Ingrediënten

In de box

  • 800 g Kalfsstoofvlees gegaard
  • 2 stuk(s) Spitskool
  • 400 g Verse tagliatelle

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 80 g Boter
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de kalfsstoof op in een pan en laat heel langzaam op zacht vuurtje opwarmen.
  2. Zet een pan met water op het vuur voor de tagliatelle en volg de instructie op de verpakking.
  3. Halveer de spitskolen, verwijder het hart en snij in repen. Snijd vervolgens de knoflook in hele dunne plakjes.
  4. Zet een grote pan of wok met dikke bodem op het vuur en smelt een flink stuk boter (ca. 80 gram!).
  5. Als de boter schuimt voeg je de spitskool toe, bak even goed aan zodat alles bedekt is met boter en fruit dan de knoflook nog even mee.
  6. Draai nu het vuur laag en laat met een deksel op de pan 15-20 minuten heel zachtjes stoven.
  7. Rasp ondertussen de helft van de citroenschil en bewaar dit.
  8. Als de kool mooi zacht is, maak je het op smaak met het sap van een halve citroen (ca. 2 el) en peper en zout. Doe dit alles naar eigen smaak.
  9. Serveer de gemengde pasta met het stoofvlees en de spitskool en maak af met een beetje citroenrasp.
  10. Tip: Van de eventueel niet gebruikte spitskool kun je een heerlijk salade maken