Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tabouleh van gierst met kipköfte, yoghurtsaus en Griekse salade

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 31 WB tabouleh gierst kipkofte knoflooksaus komkommer tomaat gele paprika 15241

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram gierst
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje yoghurt
  • 400 gram kipköfte gehakt
  • 4 stuks romatomaat
  • 1.5 stuks gele paprika
  • 1.5 stuks komkommer
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje dille

In Huis

  • 500 ml water
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de gierst in een droge steelpan op matig vuur gedurende 4-5 (!) minuten. Blijf erbij, pas op dat ze niet verbranden. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid water en een flinke snuf zout toe en roer goed door. Breng het water aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Laat daarna afgedekt nog ca. 10 minuten staan.
  2. Halveer intussen de rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, oregano, peper en zout. Zet weg.
  3. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Pers er eventueel een klein teentje knoflook bij (verwijder zo nodig het bittere groene loofje).
  4. Vorm met natte handen pingpongballen van het kipgehakt (zie tip). Druk ze een beetje plat. Bak in een beetje olie gaar en bruin in 6-8 minuten.
  5. Snij intussen de tomaten in partjes en de paprika in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in halve maantjes. Doe samen in een slakom. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui en de olijfolie extra vierge erdoor.
  6. Roer de gierst los met een vork. Hak de muntblaadjes en dille fijn en meng door de gierst, samen met zwarte peper, een scheut olijfolie extra vierge en – indien gewenst – wat jus van de kip.
  7. Serveer de kipköfte met de gierst, de salade en een goede schep yoghurtsaus.