Tabouleh met Za'atar en gegrilde halloumi
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Bulgur
- 150 g Hart van bleekselderij
- 150 g Peen
- 200 g Koolrabi
- 1 bosje(s) Radijsjes
- 1 stuk(s) Citroen
- 4 tl Za'atar kruiden
- 3 el Verse peterselie
- 2 pak(ken) Halloumi
In Huis
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- Peper en zout
- 1 tl Paprikapoeder
Recept stappen
- 1. Zet 50 gram bulgur pp met 150 ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
- 2. Neem het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) en snij heel fijn.
- 3. Schil de aangegeven hoeveelheid peen en koolrabi en rasp met de fijne rasp of snij julienne (echt hele dunne reepjes, bijvoorbeeld plakken maken met de kaasschaaf en dan in dunne luciferstokjes snijden).
- 4. Maak de radijsjes schoon en snij in hele dunne plakjes.
- 5. Rasp de citroenschil en pers het sap uit.
- 6. Meng de olijfolie extra vierge met de citroenrasp, citroensap (ca. 3 el bij 4p), de za'atar kruiden en breng op smaak met peper en zout.
- 7. Snij de peterselie fijn. Hou een beetje apart voor garnering van de halloumi en meng de rest met alle groenten en de dressing goed door elkaar. Roer de bulgur als die gaar is en ietsje afgekoeld er ook doorheen.
- 8. Snij de halloumi in plakken (2 plakjes per persoon). Bestrooi met paprikapoeder en grill aan beide kanten bruin. Garneer met wat peterselie en serveer direct met de wintertabouleh.
- <br>NB. Je hebt twee keer bleekselderij, peen en koolrabi nodig deze week. De za'atar kruiden zitten in het bakje zonder stip.