Tabouleh met waterkers, za'atar-olie en Hollandse geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 2 stengel bleekselderij
- 200 gram peen
- 200 gram yacon (modderige schil)
- 200 gram bulgur
- 1 stuks citroen
- 10 gram peterselie
- 300 gram koolrabi
- 4 tl za'atar specerijen
- 1 potje kikkererwten
- 75 gram waterkers
- 120 gram oude geitenkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 400 ml kokend water
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan voor de bulgur.
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een soeppannetje. Bestrooi met wat zout. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak rustig verder. Schil de peen en rasp grof, bak even mee.
- Schil de yacon (met zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van max 0.5 cm. Voeg toe, samen met de bulgur en het kokend water. Breng weer aan de kook, zet het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan. Zet na 10 minuten wellen indien nodig het vuur van de bulgur nog even zachtjes aan om evt. overtollig vocht te laten verdampen.
- Rasp de citroen en pers het sap. Meng, in een grote saladekom, de citroenrasp, citroensap (2 a 3 el bij 4p) en olijfolie extra vierge tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn, voeg toe.
- Schil de koolrabi (met name de onderkant goed, die is erg taai) en rasp met de grove rasp. Of snij in hele kleine blokjes als je dat makkelijker/lekkerder vindt. Meng door de dressing.
- Meng de za’atar met een flinke scheut olijfolie extra vierge. Hou apart.
- Roer de bulgur los en meng door de koolrabi. Giet de kikkererwten af en meng erbij. Meng ook de za’atarolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog een kneepje citroensap.
- Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en hak grof. Schep voorzichtig door de tabouleh. Laat iedereen ruim geitenkaas over de tabouleh raspen.
- Goed te weten: De za’atar specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: Sesam, sumak, tijm, zout. ALLERGEEN: sesam.