Lauwwarme tabouleh met veel groenten, geitensaladekaas en za'atar
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram bulgur
- 200 gram peen
- 300 gram koolrabi
- 250 gram yaconwortel
- 3 bladeren paksoi
- 2 tl citroenrasp
- 3 el citroensap
- 4 el bladpeterselie
- 4 el koriander
- 2 el Za'atar kruiden
- 1 zakje gemengde sla met winterpostelein
- 200 gram geiten-saladekaas
In Huis
- 480 ml water
- 6 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Zet 60 gram bulgur pp op met 120ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
- Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
- Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
- Was de paksoibladeren en snij het wit van de paksoi-stengels in kleine stukjes en het blad in fijne sliertjes.
- Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg bij de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
- Giet de bulgur af als die gaar is en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
- Verdeel de sla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Verkruimel de geitensaladekaas en laat ieder deze naar smaak over de tabouleh strooien.
- Let op de za-atar kruiden zijn te herkennen aan de sesamzaadjes en de groene kruidjes.