Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Syrische grillkaas uit het Groene Hart, met traybake van wortelpeterselie, bloemkool en rode ui, harissadressing en kruidige linzen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Syrische grillkaas uit het Groene Hart, met traybake van bloemkool, wortelpeterselie en rode ui, harissadressing en kruidige linzen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram Syrische grillkaas

In Huis

  • 1 stuks citroen
  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 240 gram rode linzen
  • 1 blaadje laurierblad
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl chilivlokjes
  • 0.25 tl zout
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 2 el koriander
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Pers wat citroensap (0,5 el voor 4p) en doe in een bakje voor de dressing straks.
  3. Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes. Snij driekwart (!) van de rode ui in dunne parten. Doe de ui, bloemkool en wortelpeterselie in een mengkom en knijp een halve (bij 4p) citroen erbij. Meng met flink olie, de helft (!) van de komijnpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Leg de citroenschil ertussen.
  4. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking in een ruime pan water met de laurier.
  5. Snipper de achtergehouden ui. Fruit de ui in een koekenpan in wat olie. Hak de knoflook fijn. Voeg als de uit glazig is zout, de andere helft van de komijnpoeder en gehakte knoflook toe. Bak nog eventjes zachtjes mee.
  6. Maak in het kommetje met citroensap de harissa dressing van het komijn- en korianderpoeder, chilivlokjes, zout en olijfolie extra vierge.
  7. Verwarm nieuwe olie in de koekenpan. Snij grotere grillkaas blokken in tweeën. Bak ze om en om bruin.
  8. Snij intussen de koriander (incl. steeltjes) fijn en roer door de linzen. Bewaar wat om te garneren.
  9. Sprenkel de harissa dressing over de geroosterde groenten. Serveer met de grillkaas en linzen. Garneer met nog wat koriander als je over hebt.