Syrische grillkaas met traybake van bloemkool, rode ui en koolrabi met harissa-dressing en linzenpuree
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram koolrabi
- 2 stuks banaansjalot
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram Syrische grillkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 200 gram rode linzen
- 1 stuks laurierblad
- 2 tl harissa
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1.5 tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- 2 el koriander
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Schil de koolrabi grondig. Snij samen met de helft (!) van de sjalot in parten van 1 cm. Haal het blad van de bloemkool (bewaar alleen de kleinere bladeren/stelen) en snij in roosjes. Meng alles met flink olie, peper en zout. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven.
- Spoel de linzen af met koud water kook gaar volgens de aanwijzing op de verpakking samen met het laurierblad. Roer af en toe om en let op dat ze niet aankoeken.
- Maak een dressing van de harissa, olijfolie extra vierge, het citroensap en 0.5 tl (bij 4p) van het komijnpoeder. Breng op smaak met zout. Hou apart.
- Snipper de andere helft van de sjalot en hak de knoflook en koriander fijn. Bak de sjalot in olie ca. 2 minuten tot glazig. Voeg de rest van het komijnpoeder en gehakte knoflook toe. Bak nog een paar minuten mee.
- Giet de linzen af (bewaar het kookvocht!) en verwijder het laurierblad. Laat even goed uitlekken en doe bij het uienmengsel. Mix met een staafmixer tot een gladde puree. Gebruik het kookvocht om de puree de goede smeuïgheid te geven. Roer de koriander erdoor. Breng op smaak met nog een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij de Syrische grillkaas in stukken van ongeveer 2 cm. Bak in een (grill)pan in wat olie ca 3 minuutjes per kant.
- Sprenkel de harissa-dressing over de tray-bake groenten. Serveer met de linzenpuree en Syrische grillkaas (serveer direct, anders worden ze wat taai).