Syrische grillkaas met sweet dumpling pompoen, peen en spruitjes met citroen-peterselie vinaigrette en gebakken aardappeltjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sweet dumpling pompoen
- 1 stuks peen
- 800 gram Frieslander aardappels
- 500 gram spruiten
- 15 gram peterselie
- 2 el citroen
- 400 gram Syrische grillkaas
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 teen(tje) knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer met een groot scherp mes de pompoen en verwijder de zaden. Snij in wedges van ca. 2 cm en verwijder eventueel lelijke plekjes van de schil. Schil en snij de peen in frietformaat staafjes. Meng met olie en wat zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif gedurende 20 minuten in de oven.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Bak in een afdekbare wok of koekenpan in wat olie met boter een minuutje aan. Dek af en laat ca. 10 minuten garen. Schud af en toe om. Haal de deksel van de pan en bak op hoog vuur nog ca. 10 minuten tot ze bruin zijn. Schud regelmatig om.
- Breng een pannetje met een laagje water met zout aan de kook. Schoon de spruiten en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Spoel koud af, dan blijven ze mooi fris en groen.
- Maak de dressing. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap uit (ca. 2 el bij 4p). Meng rasp en sap met de peterselie en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan. Halveer de blokjes grilkaas en bak om en om bruin. Serveer de grillkaas, ovengroenten en spruitjes met de vinaigrette en de aardappels met een beetje mayo indien gewenst.
- Wist je dat de Syrische Grillkaas uit Leusden ook in de Crisp-app te koop is?