Syrische grillkaas met chimichurri, bataat-aardappelpuree en ovenbake van spruitjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram spruitjes
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 400 gram witte bataat
- 0.5 stuks ui
- 2 el oreganoblaadjes
- 10 gram peterselie
- 400 gram Syrische grillkaas
In Huis
- olie om te besprenkelen/bakken
- 1 teen knoflook voor de spruitjes
- 3 teentjes knoflook voor de chimichurri
- 1 stuks rode peper
- 6 el olijfolie extra vierge
- 3 el rode wijnazijn
- 1 klont boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spruitjes (zie tip) schoon en halveer ze. Meng in een mengkom goed met olie, peper en zout. Pers er een teentje knoflook bij. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20-25 minuten gaar. Ze mogen wat bruin worden.
- Schil of was de aardappelen en de bataat. Snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.
- Maak de chimichurri: snipper de ui heel fijn. Hak de knoflook, rode peper (met zaadlijsten als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
- Giet de aardappels en bataat af. Stamp tot een mooie gladde puree met een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan. Halveer de blokken Syrische grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct anders wordt hij taai.
- Serveer de Syrische grillkaas met de puree en spruitjes en laat iedereen royaal chimichurri erbij scheppen.
- Heb je minder tijd, kook de spruitjes gewoon gaar.