Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Syrische grillkaas burgers met siracha-yoghurt sausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Syrische grillkaas
  • 500 gram witte kool
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 200 gram wortel
  • 1 stuks rode ui
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 3 stengels lente-ui
  • 200 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • 3 el (milde) olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl zout
  • 2 el siracha
  • 3 el witte wijnazijn
  • 3 el water
  • 1 tl suiker
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snij de Syrische grillkaas in dunne plakken. Meng de olie en ras el hanout samen en meng met de Syrische grillkaas.
  2. Snij de witte kool in reepjes. Meng samen met 3 el Griekse yoghurt, de mayonaise en het zout. Zet even apart.
  3. Schil de wortel en snij in dunne reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Meng de rode ui met de witte wijnazijn, water en suiker en laat even staan.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de Syrische grillkaas. Meng ondertussen de siracha met 3 el Griekse yoghurt.
  5. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak nog even mee in de pan zodat ze en krokant laagje krijgen.
  6. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de cherrytomaatjes in dunne plakjes.
  7. Besmeer de broodjes met de siracha-yoghurt, wortel, Syrische grillkaas, cherrytomaatjes, ingelegde rode ui, witte kool en de lente-ui.