Syrische grillkaas burgers met siracha-yoghurt sausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 250 gram Syrische grillkaas
- 500 gram witte kool
- 6 el Griekse yoghurt
- 200 gram wortel
- 1 stuks rode ui
- 4 stuks hamburgerbroodjes
- 3 stengels lente-ui
- 200 gram cherrytomaatjes
In Huis
- 3 el (milde) olijfolie
- 1 tl ras el hanout
- 2 el mayonaise
- 1 tl zout
- 2 el siracha
- 3 el witte wijnazijn
- 3 el water
- 1 tl suiker
- olie om te bakken
Recept stappen
- Snij de Syrische grillkaas in dunne plakken. Meng de olie en ras el hanout samen en meng met de Syrische grillkaas.
- Snij de witte kool in reepjes. Meng samen met 3 el Griekse yoghurt, de mayonaise en het zout. Zet even apart.
- Schil de wortel en snij in dunne reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Meng de rode ui met de witte wijnazijn, water en suiker en laat even staan.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de Syrische grillkaas. Meng ondertussen de siracha met 3 el Griekse yoghurt.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak nog even mee in de pan zodat ze en krokant laagje krijgen.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de cherrytomaatjes in dunne plakjes.
- Besmeer de broodjes met de siracha-yoghurt, wortel, Syrische grillkaas, cherrytomaatjes, ingelegde rode ui, witte kool en de lente-ui.