Sushibowl met tempeh, paksoi, portobello en witte kool
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stronken paksoi
- 200 gram witte kool
- 4 stuks portobello
- 2 teentjes knoflook
- 2 pakjes tempeh
In Huis
- 300 gram sushi rijst
- 2 cm gember
- 2 stuks lente-ui
- olie om te bakken
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el hoisinsaus
- 2 el sojasaus
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Snij de paksoi in stukken. Snij de kool in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Snij de portobello's in plakjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de knoflook in plakjes.
- Snij de tempeh in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de gember, lente-ui en knoflook een halve minuut aan. Voeg de witte kool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de portobello toe en roerbak weer 2 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de hoisin- en sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
- Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de groenten over.