Supersnelle vegan Pad Thai met plantaardige reepjes, snijbiet en pinda’s
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram fijne noedels (zie tip)
- 200 gram peen
- 1 stuks rode puntpaprika
- 400 gram spitskool
- 250 gram snijbiet
- 60 gram ongezouten pinda's
- 1 stuks limoen
- 2 stuks lente-ui
- 2 bak plantaardige reepjes
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 5 el sojasaus
- 3 el agavesiroop
- 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- Zet water op voor de noedels (zie tip) en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af. Zet weg.
- Rasp de peen of snij in heel kleine staafjes (Julienne). Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de peen en knoflook zachtjes.
- Snij de paprika en spitskool in dunne reepjes. Voeg toe en roerbak op hoog vuur in ca. 6 minuten.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in reepjes. Voeg op het laatst bij de groenten tot net aan geslonken.
- Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de sojasaus, agavesiroop en eventueel chilivlokjes (als je dat in huis hebt) in een bakje en zet weg.
- Bak de plantaardige reepjes in een koekenpan met olie bruin en knapperig.
- Voeg ongeveer een derde van de saus bij de reepjes en laat wat karamelliseren (zonder te laten verbranden).
- Voeg de helft van de lente-ui, de rest van de saus en de noedels bij de groenten, meng goed en warm nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
- Serveer de Pad Thai met een flinke kneep limoensap, de fijngehakte pinda’s, de rest van de lente-ui en de knapperige reepjes.