Supersnelle Pad Thai met kip, snijbiet en pinda’s
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram fijne noedels (zie tip)
- 1 stuks rode puntpaprika
- 400 gram spitskool
- 250 gram snijbiet
- 60 gram pinda's ongezouten
- 1 stuks limoen
- 2 stuks lente-ui
- 400 gram Thaise kippendijstukjes
- 2 stuks eieren
In Huis
- olie om in te bakken
- 4 el sojasaus
- 2 el honing
- 4 teentjes knoflook
Recept stappen
- Zet water op voor de noedels (zie tip) en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af. Zet weg.
- Snij de paprika en spitskool in dunne reepjes. Verwarm olie in een grote wok en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in reepjes. Voeg op het laatst bij de groenten tot net aan geslonken.
- Meng de sojasaus en honing in een bakje en zet weg. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Doe de beetgare groenten in een schaal en hou apart. Bak de kip in een beetje verse olie rondom bruin en gaar. Hak de knoflook fijn. Bak even met de kip mee als ze gaar is.
- Kluts het ei. Schep stevig door de kip tot het gestold is en voeg direct de dressing toe, samen met de noedels, de beetgare groenten en de helft van de lente-ui. Warm eventueel nog wat op. Breng op smaak met peper en evt. een extra scheutje sojasaus.
- Serveer de Pad Thai meteen met een goede kneep limoensap, de fijngehakte pinda’s en de rest van de lente-ui.
- Goed om te weten: De Kip is gemarineerd met: sojasaus, gember, chilivlokjes/rode peper, suiker en limoengras
- Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Bij grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Overgebleven (gekookte) noedels zijn ook lekker in een omeletje met wat spitskool, peen, ketjap, sesamolie en bijv. Chinese 5-kruidenpoeder.