Supersnelle (dop)erwtensoep met kiprookworst
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram knolselderij
- 400 gram peen
- 1 stuks prei
- 1 stuks ui
- 400 gram Doré aardappelen
- 450 gram doperwten (uitgelekt)
- 1 stuks rogge vloerbrood
- 4 stuks kiprookworst
In Huis
- boter om te bakken
- 2 stuks laurierblaadje
- 800 ml water
- 2 stuks groentebouillonblokje
- naar smaak gezouten boter (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de knolselderij en peen en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Snij de prei in ringen en was grondig met behulp van een vergiet. Kook in een pan met een laagje gezouten water ca. 8 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet weg.
- Snipper de ui. Zet een soeppan met dikke bodem op en fruit de ui in een klontje boter. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ca. 1 cm. Giet de doperwten af en voeg samen met de aardappelen en laurier toe aan de pan. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
- Besprenkel het brood met wat water en bak 10-12 minuten af in de oven.
- Verwijder de laurier (!) en pureer de doperwten, aardappelen en ui met de staafmixer tot een grove soep.
- Snij de rookworst in plakjes. Voeg samen met de knolselderij, peen en prei toe aan de doperwtensoep en verwarm nog ca. 5 minuten. Check of er nog wat water bij moet.
- Serveer de (dop)erwtensoep met het brood (zie tip).
- Besmeer de broodjes met wat gezouten boter.