Sumakburger met tuinbonen-tomatensalade
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram tuinbonen
- 1 rode ui
- 500 gram cherrytomaatjes
- 400 gram kalfsgehakt (sumak gekruid)
- 2 el bonenkruid
- 0.5 krop sla
- 4 bruine bolletjes
- 2 tomaten
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 1 el lichte olijfolie
- 0.5 el honing
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.25 tl kaneel
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el wijnazijn
Recept stappen
- NB: In het gehakt zit, per 400 gram: ½ tl zout, 1 tl korianderpoeder, 3 tl sumak, ½ tl komijnpoeder
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op voor de tuinbonen.
- Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk!
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Meng de ui in een kom met de tomaatjes de knoflook (geperst), de lichte olijfolie, honing, komijnpoeder, kaneel, peper en zout. Spreid uit in een ovenschaal en rooster 10-15 minuutjes in de oven tot de tomaatjes een beetje zacht zijn geworden.
- Kook de tuinbonen gaar in 10 minuten vanaf dat het water kookt.
- Vorm van het sumakgehakt met natte handen 1 burgen per persoon. Bak ze in olie rondom bruin en gaar.
- Snij het bonenkruid fijn. Giet de bonen af, laat schrikken en roer het bonenkruid erdoor.
- Was de sla. Maak de sla in een grote slakom aan met de olijfolie extra vierge en de azijn. Leg een paar blaadjes apart voor op de broodjes. Meng de tuinbonen, de tomaatjes en de ui voorzichtig door de sla.
- Snij de broodjes doormidden. Rooster ze kort in de oven (hou ze in de gaten!). Haal uit de oven, besprenkel met olijfolie.
- Snij de grote tomaten in plakjes. Beleg de broodjes met sla, tomaat en de burger en eventueel wat mayonaise of knoflooksaus en serveer de salade erbij.
- Ook lekker: neem een knoflookteentje en smeer daar de broodjes mee in