Succotash met sla, cherrytomaatjes en ciabatta olijf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Sperziebonen
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Maiskolven
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 20 g Basilicum
- 20 g Bladpeterselie
- naar smaak Ciabatta olijf/tomaat
- 4 Bladeren Sla
In Huis
- 2 blikje(s) Zwarte bonen
- 200 ml Kokend water
- 2 teen Knoflook
- blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Vinaigrette
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pannetje met gezouten water op voor de boontjes. Haal de steeltjes van de boontjes en snij in stukjes van ca. 3 cm. Blancheer ca. 4 minuten. Spoel koud af.
- 2. Verwarm de oven voor om straks het brood in af te bakken.
- 3. Zet de waterkoker aan. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Fruit de ui zachtjes in een wok of hapjespan in een scheutje olie. Voeg zout toe.
- 4. Haal intussen de bladeren van de maiskolven en snij met een groot scherp mes de korrels eraf. Hak de knoflook fijn.
- 5. Voeg mais en knoflook bij de ui en bak ca. 6 minuten. Schep af en toe om.
- 6. Snij de tomaatjes doormidden.
- 7. Voeg de sperziebonen en ¼ van de tomaatjes bij de mais. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje (1/4 bij 4p) erover. Giet en spoel de zwarte bonen af en voeg toe. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
- 8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de basilicum en peterselie fijn. Maak de andere 3/4 tomaatjes aan met wat olie, azijn, mosterd, peper en zout.
- 9. Breng de succotash op smaak met peper en zout. Roer de lente-ui erdoor. Was per persoon een groot blad sla. Dien daarin de succotash op, garneer met de basilicum en peterselie en serveer het brood en de tomatensla erbij.