Stoofvlees met andijviestamppot
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g runderstoofvlees gegaard
- 1 krop(pen) andijvie
- 1 stuk(s) prei
- 1000 g aardappelen kruimig
- 1 scheutje(s) melk
- 1 klontje(s) boter
- om te bakken olijfolie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Doe water in een pan en breng het aan de kook.
- Schil de aardappelen en snij het in stukken
- Kook de aardappels in 25 minuten gaar in de pan met water en wat zout.
- Warm ondertussen het stoofvlees op in een pan op middelmatig vuur.
- Snij de andijvie en daarna snij de prei in ringen. Was beide groenten goed.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de prei zachtjes aan tot het zacht wordt.
- Giet de aardappelen af en stamp met een beetje melk en wat boter in een smeuïge puree. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer dan de andijvie en de prei er door heen.
- Serveer het stoofvlees samen met de stamppot.