Stoofschotel van mungbonen, tomaat, paprika en spinazie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Mungbonen
- 1 stuk(s) Ui
- 400 g Nieuwe aardappelen
- 1 bakje(s) Specerijenmengsel
- 2 stuk(s) Paprika
- 4 stuk(s) Tomaten
- 400 g Spinazie
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 stuk(s) Limoen
- naar smaak Yoghurt
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 800 ml Kokend water
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Chilivlokken
Recept stappen
- In het specerijenbakje zit: 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl gemberpoeder.
- 1. Zet de mungbonen op in een laagje ongezouten water en breng aan de kook; we gaan ze voorkoken en straks bij de rest voegen. Ze moeten in totaal 30-35 minuten koken dus doe dit als eerste en check de tijd.
- 2. Zet de waterkoker aan. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Fruit ui en knoflook in een diepe (afdekbare) pan in een scheutje olie. Schil intussen de aardappels en snij in blokjes. Voeg de specerijen bij de ui en knoflook samen met de aardappels. Roer een paar keer om en laat zachtjes bakken zonder dat de specerijen aanbranden.
- 3. Snij intussen de paprika in repen en dan in stukjes. Voeg bij de aardappels en roerbak even mee.
- 4. Giet de mungbonen af (die zullen nu 10-15 minuten gekookt hebben) en voeg die bij de groenten. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe. Laat nog 10-15 minuten pruttelen (afhankelijk van hoe lang ze al hebben gekookt).
- 5. Snij de tomaten in stukjes. Was de spinazie. Hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snij de andere helft in partjes.
- 6. Voeg als de mungboontjes gaar zijn de tomaten en spinazie (in delen) toe. Laat de spinazie slinken en breng het geheel op smaak met limoensap, zout en evt wat chilivlokken als je van pittig houdt. Serveer direct met de koriander en een schepje yoghurt en een schijfje limoen naar smaak.
- <br>Let op: je hebt twee keer aardappels nodig deze week. Vega klanten let op: je hebt elders deze week een handje spinazie nodig.