Stoofschotel van lamsvlees met venkel en pruimen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Uien
- 2 stuk(s) Venkel
- 600 g Lamsschouder
In Huis
- 5 teentje(s) Knoflook
- 2 tl Korianderzaad
- 1 tl Komijnzaad
- 1 tl Venkelzaad
- 2 takje(s) Tijm
- 1 takje(s) Rozemarijn
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Bloem
- 60 g Gedroogde pruimen
- 1 tl Saffraan
- 200 ml Witte wijn
- 300 g Couscous of bulgur
- 4 takje(s) Munt
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snipper de ui. Snij de knoflook in plakjes. Snij de venkelknollen in zessen.
- 2. Stamp het koriander-, komijn- en venkelzaad, tijmblaadjes en rozemarijnblaadjes fijn in een vijzel. Meng met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Wrijf hier het vlees mee in.
- 3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Bestrooi het vlees met wat bloem en bak om en om bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 4 minuten zachtjes mee.
- 4.Voeg de pruimen en saffraan toe en schep om. Leg de venkel op het vlees en schenk de wijn erbij. Vul aan met heet water of bouillon totdat het vlees en de groenten net aan onder de vloeistof liggen. Breng aan de kook. Laat ongeveer 1 uur stoven totdat het vlees mooi gaar is.
- 5. Maak in de tussentijd de couscous of bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
- 6. Bestrooi vlak voor het serveren het vlees met wat gehakte munt.
- Serveer met wat couscous of bulgur of rijst.
- <br>Tip: dit gerecht kan ook in de slowcooker. Volg het recept tot het moment dat alle vloeistof bij het vlees is geschonken. Doe het gerecht dan over in de slowcooker. Zet hem op stand laag en stoof 7-8 uur.