Stoofschotel van koolraap en bonen, wortel, boter en dille
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 stuk(s) Koolraap
- 2 stuk(s) Winterpeen
In Huis
- 1 besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
- 50 g Boter
- 1 tl Suiker
- 2 tl Rode wijnazijn
- 4 el Dille
- 400 g Witte bonen
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Pel de ui en snipper deze fijn. Schil de wortel en koolraap. Snij de wortel in plakken en de koolraap in wiggen.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg de wortel en koolraap en de rest van de ingrediënten toe. Roer door.
- Schenk er 100 ml water bij. Breng aan de kook met het deksel op de pan.
- Stoof zachtjes gaar in ca. 15 minuten. Als het goed is, kookt de groenten gaar en bijna droog.
- Check tussendoor of er niets aanbrandt. Giet zo nodig het laatste vocht af.
- Bereid de bonen volgens gebruiksaanwijzing. Serveer de groenten bij de bonen.