Stoofschotel van kip met gnocchi
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 2 stuks ui
- 100 gram kastanje champignons
- 2 blaadjes salie
- 2 takjes tijm
- 600 gram gnocchi
- 2 el peterselie
In Huis
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 2 tl oregano
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 3 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 190° C. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan. Bak hierin de stukken kip om en om bruin. Haal ze uit de pan.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de champignons in stukken. Voeg de ui, knoflook, champignons, chilivlokken en oregano toe en bak ongeveer 10 minuten zachtjes aan.
- Roer er op het laatst de tomatenpuree door en bak mee totdat deze zoet begint te ruiken.
- Doe de kip terug in de pan. Schenk er de bouillon en de azijn bij. Voeg de salie en tijm toe en breng aan de kook. Dek af en zet 45 minuten in het midden van de oven totdat de kip goed gaar is.
- Bereid in de tussentijd de gnocchi volgens instructie op de verpakking. Hak de peterselie en strooi over de kip.
- Serveer de gnocchi met de saus en de stukken kip en eventueel een eenvoudige salade.