Stoofschotel van kip met aardappelpuree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 2 stuks ui
- 200 gram peen
- 200 gram oesterzwam
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 2 el peterselie
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 2 tl oregano
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 3 el rode wijnazijn
- 2 takjes tijm
- scheutje melk
- flinke klont boter
- naar smaak nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 190 graden. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan. Bak hierin de stukken kip om en om bruin. Haal ze uit de pan.
- Snipper de ui. Schil en snij de peen in stukken. Voeg de ui, peen, chilivlokken en oregano toe en bak ongeveer 10 minuten zachtjes aan. Scheur evt. grote oesterzwammen in stukken en hak de knoflook. Voeg beide toe en schep nog een paar keer om. Roer er op het laatst de tomatenpuree door en bak mee totdat deze zoet begint te ruiken.
- Doe de kip terug in de pan. Schenk er de bouillon en de azijn bij. Voeg de tijm toe en breng aan de kook. Dek af en zet 45 minuten in het midden van de oven totdat de kip goed gaar is.
- Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in 15-20 minuten.
- Hak de peterselie fijn.
- Stamp de aardappels tot puree met een scheutje melk, een klont boter en eventueel wat nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de peterselie erdoor.
- Strooi de andere helft van de peterselie over de kipstoof.
- Serveer de aardappelpuree met kipstoof.
- Lekker met een eenvoudige frisse salade ernaast.