Stoof van snijbiet, pinda en rode kidneybonen met broodjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 150 gram peen
- 1.5 stuks venkel
- 300 gram snijbiet
- 8 sneetjes levain blond batard
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 el gember
- 2 tl komijnpoeder
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 blikje tomatenstukjes
- 4 el crunchy pindakaas
- 250 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 2 blikje rode kidneybonen
- 1 el sojasaus (of ketjap asin)
- 15 gram koriander
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de sjalot. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in stukjes. Voeg toe.
- Spoel de snijbiet af, snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Voeg de stelen bij de sjalot en peen. Hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Voeg de knoflook, gember, komijnpoeder en chilivlokjes toe en bak 2-3 minuten rustig verder.
- Voeg de tomatenstukjes, pindakaas en water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur iets hoger en dek af. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
- Giet de rode kidneybonen af. Voeg bij de stoof samen met het snijbietblad. Laat het blad slinken en de bonen een beetje warm worden. Breng de stoof op smaak met de sojasaus, zout en peper.
- Hak de koriander grof. Snij 8 sneetjes van het brood en Verwarm in de broodrooster of onder de grill van de oven.
- Garneer de stoof royaal met koriander en serveer met de broodjes om te dippen.