Stoof van merguez met bulgur
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Bleekselderij
- 300 g Knolraap
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stuk(s) Lams-kalfsmerguez worstjes
- 1 el Tomatenpuree
- 2 blikje(s) Tomatenblokjes
- 2 takje(s) Tijm
- 200 g Bulgur
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 500 ml Water
- 2 blokje(s) Runderbouillon
- 2 el Olijfolie
- 2 blaadje(s) Laurier
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Was de bleekselderij, snij (de brede delen van) de stengels in lengte doormidden en dan in stukjes van 1 cm.
- 2. Schil de knolraap (ook wel meiraap genoemd) en snij in stukjes van max 1 cm. Snipper de ui. Snij de knoflook doormidden, neem een grote stoofpan en smeer deze in met de knoflook. Hak vervolgens de knoflook in kleine stukjes.
- 3. Zet een pan op het vuur met het water en de helft van de bouillonblokje(s) en breng aan de kook. Dit is voor de bulgur straks.
- 4. Verwarm de olijfolie in de ingesmeerde pan en bak hierin de worstjes rondom bruin in circa 5 minuten. Haal de worstjes uit de pan en zet afgedekt weg. Fruit nu de ui tot glazig. Voeg de bleekselderij en de knolraap toe en bak weer een paar minuten. Voeg dan de knoflook toe. Maak een ruimte in het midden en bak de tomatenpuree (1 el bij 4p) 1 minuutje aan, zo gaat het zuur er wat af.
- 5. Voeg de tomatenstukjes, de blaadjes laurier en de takjes tijm (in zijn geheel) toe en kruimel de andere helft van de bouillonblokje(s) eroverheen. Roer goed om en stoof met deksel zachtjes gaar in ongeveer 8 minuten.
- 6. Doe ondertussen de bulgur bij de bouillon en voeg zoveel water toe dat er 1 cm water boven de bulgur staat. Kook in circa 7-10 minuten zachtjes gaar. Giet indien nodig af, druppel wat olijfolie erbij en roer los met een vork.
- 7. Check of de bleekselderij en knolraap bijna gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Leg de worstjes op de groenten, doe de deksel weer op de pan en draai het vuur laag zodat de worstjes gedurende 5 minuten mee kunnen garen.
- 8. Serveer in een diep bord de merguezstoof bij de bulgur.