Stokbroodje met Vietnamese speklapjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Speklapje
- 1 stuk(s) Stokbrood
- naar smaak Peterselie
- naar smaak Veldsla
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 2 el Walter Abma's tomatenketchup
- 2 el Sojasaus
- 2 el Chinese rijstwijn
- 2 el Oestersaus
- 2 el Hoisinsaus
- 3 el Honing
- 1 el Bruine suiker
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Hak de knoflook fijn.
- Mix de knoflook, ketchup, sojasaus, rijstwijn, oestersaus, hoisinsaus, honing, bruine suiker, Chinese vijfkruidenpoeder en wat zout in een grote platte ovenschaal. Meng de speklapjes met de marinade en zet 2 uur in de koelkast om te marineren.
- Verwarm de oven voor op 220°C om vervolgens het stokbrood 5 minuten in af te bakken.
- Draai de oven terug naar 200°C. Zorg dat de marinade mooi verdeeld is over alle kanten van alle speklapjes. Zet de schaal in de oven en grill ca. 15 minuten.
- Draai het vlees en grill in 10 minuten goed gaar. Snijd het vlees als het gaar is in reepjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Beleg de stukken stokbrood met wat veldsla, verdeel er de spekreepjes over en bestrooi met wat peterselie of als je dat lekkerder vindt wat korianderblad.