Sticky tempeh met broccoli en paprika en courgettenoedels
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Tempeh
- 2 stuk(s) Courgette
- 1 el Gember (geraspte)
- 1 stronk(en) Broccoli
- 2 stuk(s) Paprika
- 1 stuk(s) Rode peper
- 2 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- Plantaardige olie
- 2 teentje(s) Geperste knoflook
- 4 el Ketjap manis
- 2 tl Sambal manis
- 2 el Sojasaus
- 2 el Honing
- Olijfolie om te bakken
- Spiraalsnijder (optioneel)
Recept stappen
- Let op, je hebt twee keer paprika nodig deze week.
- NB. Bij dit gerecht stellen wij courgettenoedels voor, maar rijst of gewone noedels zijn natuurlijk ook erg lekker. Als je geen courgettenoedels wil maken, snij dan de courgette in stukjes en stoof op het laatst even mee met de broccoli en paprika. Serveer er evt voor de grotere eters wat rijst of noedels bij, uit je voorraadkast.
- 1. Snij de tempeh in reepjes van circa 0.5 cm dik en 4 centimeter lang. Verwarm in een grote koekenpan plantaardige olie en bak daarin de tempeh (in meerdere porties) bruin. Leg de tempeh op een bord met keukenpapier.
- 2. Was de courgette en maak de courgettenoedels met een keukenmachine (de rasp stand) of met een spiraalsnijder. Wil je dit niet, snij dan in blokjes.
- 3. Rasp de gember. Snij de steel van de broccoli in blokjes en maak verder kleine roosjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij de rode peper in halve ringetjes, met of zonder de zaadjes (naar smaak). Pers de knoflook. Fruit in een wok de gember, knoflook en rode peper even aan in wat olie. Voeg de groenten toe met 1 el water, dek af en laat gaar stoven in ca. 8 minuten.
- 4. Maak de tempeh af. Doe de ketjap manis en 1 el water samen met de sambal in de koekenpan. Roer even door en doe de tempeh er weer bij. Verwarm goed door.
- 5. Snij de lente ui in ringetjes en voeg samen met de courgettenoedels bij de groenten. Roerbak omscheppend ca. 2 minuten mee, de bite moet blijven maar het rauwe moet er net af. Voeg de sojasaus en de honing bij de groenten en warm nog even door. Serveer met de sticky tempeh.