Sticky speklapjes, geroerbakte spinazie met sesamzaad en rijst
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) speklapje
- 800 g spinazie
In Huis
- 250 ml ketjap asin
- 7 teentje(s) knoflook
- 1 el gemberpoeder
- 1 el bruine suiker
- 250 ml Walter Abma's tomatenketchup
- 1 el peterselie
- 300 g witte rijst
- 1 el zonnebloemolie
- 3 tl sesamolie
- 2 stuk(s) lente-ui
- naar smaak sesamzaad
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Maak een marinade van de ketjap, 3 geperste teentjes knoflook, een halve eetlepel gemberpoeder en een halve eetlepel bruine suiker. Leg de speklapjes erin en laat ze een uur marineren.
- Maak de ketchupsaus voor de speklapjes. Meng de ketchup met een halve eetlepel bruine suiker, een halve eetlepel gemberpoeder, 2 geperste teentjes knoflook en de gehakte peterselie. Zet weg tot gebruik
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Blancheer de spinazie in water met wat zout en laat goed uitlekken. Hak heel grof.
- Verwarm de grill van de oven. Bak de speklapjes onder de hete gril aan elke kant ongeveer 15 minuten. Let op dat ze niet aanbranden.
- Doe de zonnebloemolie, sesamolie, 2 geperste teentjes knoflook, lente-ui in de keukenmachine en draai tot een pasta. Breng op smaak met wat zout. Schep de helft van deze pasta door de spinazie. Bestrooi met sesamzaad. Serveer de rest van de groene pasta ernaast.
- Snijd de speklapjes in kleine reepjes en serveer ze met de ketchupsaus, de spinazie, de groene saus en een kommetje rijst.
- Voor de speklapjes: 250 ml ketjap asin (zout), 1 el gemberpoeder, 5 teentjes knoflook, 1 el bruine suiker, 250 ml tomatenketchup, 1 el peterselie Voor de spinazie: 3 tl sesamolie, 1 el zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, 2 lente-uitjes, g eroosterd sesamzaad