Sticky noodles met sperziebonen, broccoli en shiitake
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 500 gram sperziebonen
- 150 gram shiitake
- 1 stuks broccoli
In Huis
- 400 g udonnoedels
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuks lente-ui
- 1 el plantaardige olie
- 2 el chilisaus
- 1 el honing
- 1 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 tl sesamzaad
Recept stappen
- Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schil en snipper de ui. Pers de knoflook. Dop de boontjes. Snij de shiitake in stukken. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. Voeg de chilisaus, de honing en de bruine suiker toe en schep goed om. Voeg de boontjes en broccoli toe en bak 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg de shiitake toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de sojasaus toe en schep om.
- Voeg de noedels toe en roerbak mee totdat ze weer warm zijn. Besprenkel met de sesamolie en schep goed om. Schep op de borden en bestrooi met sesamzaad en lente-ui.
- Dit gerecht is erg lekker met een spiegeleitje er bovenop.