Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Sticky noodles met paksoi, paprika en shiitake

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 1 bakje(s) Shiitake
  • 400 g Paksoi

In Huis

  • 400 g Udonnoedels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 el Plantaardige olie
  • 2 el Chilisaus
  • 1 el Honing
  • 1 el Bruine suiker
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Sesamolie
  • 2 tl Sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schil en snipper de ui. Pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Snij de shiitake in stukken. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij het witte deel van de paksoi in stukjes en het blad in reepjes.
  2. 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. Voeg de chilisaus, de honing en de bruine suiker toe en schep goed om. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut zachtjes mee.
  3. 3. Voeg de shiitake toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Voeg de sojasaus toe en schep om. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut.
  4. 4. Voeg de noedels toe en roerbak mee totdat ze weer warm zijn. Besprenkel met de sesamolie en schep goed om. Schep op de borden en bestrooi met sesamzaad en lente-ui.
  5. <br>Tip: Dit gerecht is erg lekker met een spiegeleitje er bovenop.