Sticky kip met gember, limoen, palmkool en parelgort
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram parelgort
- 2 lente-uien
- 400 gram kippendijenvlees
- 300 gram palmkool
In Huis
- 5 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 80 ml honing
- 2 el oestersaus
- 1 el limoensap
- 60 ml water
- zonnnebloemolie, om te bakken
- zwart sesamzaad (garnering)
Recept stappen
- Bereid de parelgort volgens gebruiksaanwijzing.
- Snij de lente-ui in lange reepjes en hou apart.
- Schil en rasp de gember, pers 2/3 van de knoflook en meng met de honing, oestersaus, het limoensap en het water in een kommetje tot een saus.
- Snij de kip in stukken. Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de kip ca. 10 minuten aan tot bruin en gaar. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Kook ca. 2-4 min totdat de saus is ingedikt.
- Verwijder de harde nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en knijp er de overgebleven knoflook boven uit. Bak 30 sec aan. Voeg dan de palmkool toe en roerbak 5 minuten.
- Leg de parelgort op een schaal en verdeel er de palmkool over. Leg de kip erop en giet de saus erover. Bestrooi met het zwarte sesamzaad en de lente-ui reepjes en serveer.