Sticky drumsticks van de BBQ met salade van kool en radijs
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 stuk(s) Polderscharrelhoen drumsticks
- 1 stuk(s) Spitskool
- 1 bosje(s) Radijs
- 1 stuk(s) Paprika
- 1 stuk(s) Rode ui
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 30 g Bruine suiker
- 2 el Ahornsiroop
- 50 ml Walter Abma's tomatenketchup
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- 1 tl Cayennepeper
- 60 ml Appelazijn
- 200 g Mayonaise
- 3 tl Mosterd
- 1 el Lichtbruine basterdsuiker
- 1 el Citroensap
- 8 plakje(s) Ontbijtspek
- 1 tl Komijnzaad
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Meng de geperste knoflook, bruine suiker, ahornsiroop, ketchup, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en de 50 ml appelzijn en doe in een pannetje. Breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot een beetje kleverige saus in ca. 8 minuten. Laat afkoelen.
- Giet de saus over de drumsticks en meng goed. Laat 25 minuten marineren.
- Maak terwijl het vlees marineert de salade.
- Snij de spitskool zeer dun. Snij de radijs in dunne plakjes. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in hele dunne reepjes. Snipper de ui.
- Maak een dressing door de mayonaise, mosterd, basterdsuiker, 1el appelazijn, citroensap en wat peper en zout te mengen. Schep de kool, radijs, paprika en ui door elkaar. Meng met de dressing. Laat intrekken.
- Wikkel de drumsticks in de plakjes ontbijt spek en rooster ca. 30 minuten op een niet te hete BBQ.
- Bestrooi de salade met het komijnzaad en serveer bij de kip.
- Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)