Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stevige soep met boerenkool en worst

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 4 rookworsten
  • 1 landbol (spelt)
  • 2 sjalotten
  • 250 gram wortelpeterselie
  • 250 gram boerenkool

In Huis

  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 500 ml groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden voor het afbakken van het brood straks.
  2. Verwarm langzaam gedurende 20 min de rookworsten (in het plastic) in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Bak het brood af in de oven in circa 10-12 minuten.
  4. Snipper de sjalot en snij de wortelpeterselie in net zo kleine stukjes. Hak de gepelde tomaten grof. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en wortelpeterselie toe. Bak alles even aan tot de ui wat zacht begint te worden. Doe er dan de knoflook, venkelzaadjes en tomaten bij. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Doe dan de boerenkool er bij. Kook nog 20 minuten. Doe de laatste 5 minuten de worst erbij. Voeg als het nodig is nog wat water of bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met lekkere dikke plakken brood.
  6. Dit gerecht is ook geschikt voor vegetariërs als je de worst weglaat of apart serveert.